Blog vznikl jako projekt toho, co mě baví. Najdete zde recepty, recenze, cvičení a články na různá témata. Ať se vám u mě líbí...

středa 31. května 2017

Pečené Kuře na Kyselém Zelí


Nesnášíte dluhé vaření a postávání u plotny??? Chcete jíst zdravě a moc se u toho nenadřít??? Už nevíte co vařit, jak pořád točíte stejná jídla dokola??? Tak to pro vás mám dokonalý recept. Někdy člověka ani nenapadne, jak jednoduchá a klasická věc může být zdravá. Rychle, jednoduše, zdravě a s minimem tuku!!! Pokud máte rádi kyselé zelí, tak je to pro vás jasná volba! Kuře pečené na kyselém zelí!! Co budeme potřebovat???
Na 2 porce 

2 Kuřecí stehna 
2 Velké červené cibule
1 Balení kysaného zelí (500g)
1 Velké jablko nebo hruška (může být i mix)
Kousek másla
200ml Vody
Drcený kmín
Sůl
Pepř



Připravíme si zapékací mísu s pokličkou, do které vysypeme všechno zelí - neproplachujeme!!! Zelí je velká porce, ale věřte mi, je to k užrání, takže pokud vám zelí zůstane (nezůstane 😆), tak ho jistě s chutí dojíte i samotné. Já jsem pekla den předem a po mírném schladnutí jsem měla co dělat, abych ho nesežrala samotné. Zelí lehce posolíme, jablko nebo hrušku oloupeme a nastrouháme na struhadle na hrubo, na silnější čtvrtměsíčky nakrájenou červenou cibuli (cca centimetr, cibule se speče), drcený kmín a trochu pepře. Můžeme přidat trochu třtinového cukru (nemusí být). Trochu červené cibule si nechte na závěr na posypání. Vše společně promícháme a zalijeme vodou + navrch položíme kousky másla.



Kuřecí stehna (můžete použít i kuřecí čtvrtky) posolíme, opepříme a přidáme kmín. Takto okořeněné prsa položíme na směs kyselého zelí a trošku do směsi zapasujeme. Navrch nasypeme zbytek cibule a na kousky kuřete dáme plátek másla. Přikryjeme poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme cca hodinu pod pokličkou a potom cca na 15 minut odkryjeme. Před odkrytím maso polijte šťávou, která se ve směsy vytvoří, případně můžete ještě jednou pomazat máslem (i když to tak na fotce nevypadá, másla dávám opravdu málo - slabé plátky!). Doporučuji maso hlídat, protože čas pečení se liší dle trouby... Kuře by mělo být zlatavé a cubile měkká, ale ne blátivá nebo spečená. 


Nevím teda co vy na to, ale já dostala brutální hlad z toho 😋. Kuře s kysaným zelím si můžete dát samotné - takto máte super low carb oběd nebo večeři. Nejlepší přílohou jsou vařené brambory a nebo zakousněte krajíc chleba.


Máte rádi kyselé zelí??? Jak ho máte nejraději???


Suzzie

0 komentářů:

Okomentovat

Těším se na vaše komentáře ať jsou jakékoliv... Nadarmo se neříká, že nejlepší je konstruktivní kritika, ale slova chvály si samozřejmě také přečtu ráda... Pokud se vám libí recept, pište, ať vím, že se ubírám správnou cestou... Potřebuji vaši zpětnou vazbu, abych věděla jakým směrem se ubírat dál... Děkuji

Používá technologii služby Blogger.

© Suzzie pro zdraví, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena