Nesnášíte dluhé vaření a postávání u plotny??? Chcete jíst zdravě a moc se u toho nenadřít??? Už nevíte co vařit, jak pořád točíte stejná jídla dokola??? Tak to pro vás mám dokonalý recept. Někdy člověka ani nenapadne, jak jednoduchá a klasická věc může být zdravá. Rychle, jednoduše, zdravě a s minimem tuku!!! Pokud máte rádi kyselé zelí, tak je to pro vás jasná volba! Kuře pečené na kyselém zelí!! Co budeme potřebovat???
Na 2 porce
2 Kuřecí stehna
2 Velké červené cibule
1 Balení kysaného zelí (500g)
1 Velké jablko nebo hruška (může být i mix)
Kousek másla
200ml Vody
Kousek másla
200ml Vody
Drcený kmín
Sůl
Pepř
Připravíme si zapékací mísu s pokličkou, do které vysypeme všechno zelí - neproplachujeme!!! Zelí je velká porce, ale věřte mi, je to k užrání, takže pokud vám zelí zůstane (nezůstane 😆), tak ho jistě s chutí dojíte i samotné. Já jsem pekla den předem a po mírném schladnutí jsem měla co dělat, abych ho nesežrala samotné. Zelí lehce posolíme, jablko nebo hrušku oloupeme a nastrouháme na struhadle na hrubo, na silnější čtvrtměsíčky nakrájenou červenou cibuli (cca centimetr, cibule se speče), drcený kmín a trochu pepře. Můžeme přidat trochu třtinového cukru (nemusí být). Trochu červené cibule si nechte na závěr na posypání. Vše společně promícháme a zalijeme vodou + navrch položíme kousky másla.
Máte rádi kyselé zelí??? Jak ho máte nejraději???
♥
Suzzie
0 komentářů:
Okomentovat
Těším se na vaše komentáře ať jsou jakékoliv... Nadarmo se neříká, že nejlepší je konstruktivní kritika, ale slova chvály si samozřejmě také přečtu ráda... Pokud se vám libí recept, pište, ať vím, že se ubírám správnou cestou... Potřebuji vaši zpětnou vazbu, abych věděla jakým směrem se ubírat dál... Děkuji