Blog vznikl jako projekt toho, co mě baví. Najdete zde recepty, recenze, cvičení a články na různá témata. Ať se vám u mě líbí...

středa 7. června 2017

Ovesná Kaše s Jahodami



Kdysi jsem ovesné kaše nesnášela a nechápala, jak se tou břečkou někdo může dobrovolně cpát... Dnes už je to jinak. Jako u všeho záleží, jak kaši ochutíte, aby vám chutnala. Letos jsem začala s ovesnou kaší improvizovat a vymýšlet různé varianty... Nehledám na internetu, ale prostě do kaše házím různé kombinace ovoce (čerstvého/sušeného), ořechů a koření. Momentálně nejlepší kombinace je ovesná kaše s čerstvými jahodami a mandlovým mlékem.

Ano ano, zase jahody 😄... Jelikož jsme zjistili, že máme jahodové pole skoro za barákem, tak to určitě není poslední jahodový recept, který letos uvidíte...

Na 1 porci ovesné kaše budeme potřebovat:

45g Ovesných vloček
150ml Mandlového mléka
4 Jahody
1 lžíci medu
1 Hrst pekanových ořechů
1 Lžíce jogurtu
Skořice




Kaši si vždy připravuji na snídani, ale ovesné vločky nechávám namočené přes noc. Dejte vločky a mandlové mléko do hrnce, v kterém budete kaši vařit, přikryjte pokličkou a nechte do rána stát. Ovesné vločky nasáknou mléko a ráno budou dříve uvařené. Ráno k vločkám a mléku přihodíme hrst pekanových ořechů, zamícháme a přivedeme k varu. Přidáme lžíci medu a skořici. Mléko se hodně vyvaří, takže dávejte pozor, aby se vám kaše nepřipálila. Pokud máte kaši raději řidší jako já, tak ještě přilijte mandlové mléko.

Když už je kaše skoro hotová přimíchejte na čtvrtiny pokrájené jahody a nechte prohřát. Kaši odstavte z plotny a do kaše zamíchejte lžíci jogurtu (nejchutnější je řecký). Samozřejmě pokud chcete kaši opravdu low fat, použijte jogurt do 3,5% tuku. Osobně nejsem milovník nízkotučných jogurtů, řecké jogurty nejím denně, ale rozhodně se jim nevyhýbám. V případě varianty bez laktózy použijte jogurt bez laktózy - osobně vyzkoušené nemám, ale nevidím v tom problém. Na misce ještě na ozdobu dejte lžičku jogurtu (nemusí být) pokapejte trochou medu a posypte skořicí. Kaše s mandlovým mlékem je lahodná a doporučuji opravdu vařit s mandlovým mlékem. Z klasického mléka to není ono. Jiné varianty rostlinného mléka jsem nezkoušela.


Jak máte nejraději ovesnou kaši??? 

Suzzie

0 komentářů:

Okomentovat

Těším se na vaše komentáře ať jsou jakékoliv... Nadarmo se neříká, že nejlepší je konstruktivní kritika, ale slova chvály si samozřejmě také přečtu ráda... Pokud se vám libí recept, pište, ať vím, že se ubírám správnou cestou... Potřebuji vaši zpětnou vazbu, abych věděla jakým směrem se ubírat dál... Děkuji

Používá technologii služby Blogger.

© Suzzie pro zdraví, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena