Nemůžu se s vámi nepodělit o tento úžasný recept. Podobnou grilovanou zeleninu jsem jedla v jedné restauraci v Českém Švýcarsku a od té doby jsem chtěla něco takového vyzkoušet. Mám krásnou úrodu tymiánu, takže mým experimentům nic nebránilo. Pokud chcete nesacharidovou přílohu, tak tohle je ideální volba. Rychlé, lehké a moc dobré.
Na 2 porce budeme potřebovat:
1 Cuketa
1 Lilek
1 Žlutá paprika
2 Červené cibule
8 Cherry rajčátek
Olivový olej
Tymián
Pepř
Sůl
Všechnu zeleninu pokrájíme. Lilek a cuketu na cca 1cm silné čtvrtky, papriky na větší kostky, cherry rajčata na půlky a cibuli na silnější čtvrtky. Vše dáme na pekáč, můžeme ho vyložit pečícím papírem ale nemusí být. Vše promícháme a do směsi přidáme čerstvý tymián, osolíme a opepříme. Nakonec vše pokapeme olivovým olejem. Množství olivového oleje si musíte vychytat sami. Tolik aby zelenina neplavala v tuku, ale zase aby se nepřipalovala.
Pečeme v troubě na 200°C, nejlépe na gril, ale určitě bude zelenina výborná i na horní pečení či na horkovzduch. Pečeme cca 20-30 minut. Doporučuji hlídat a občas zeleninu na plechu promíchat, případně přidat olivový olej nebo dosolit. Také můžete opětovně přidat pár snítků tymiánu. Zelenina je ještě o hodně lepší na venkovním grilu. Skvělá příloha k jakémukoliv masu. Mě osobně nejvíc chutná s pečeným lososem a je výborná i jen tak samotná. Co zbude, vždy docela rychle zmizí.
Jak se u vás doma dělá grilovaná zelenina???
♥
Suzzie
0 komentářů:
Okomentovat
Těším se na vaše komentáře ať jsou jakékoliv... Nadarmo se neříká, že nejlepší je konstruktivní kritika, ale slova chvály si samozřejmě také přečtu ráda... Pokud se vám libí recept, pište, ať vím, že se ubírám správnou cestou... Potřebuji vaši zpětnou vazbu, abych věděla jakým směrem se ubírat dál... Děkuji