Blog vznikl jako projekt toho, co mě baví. Najdete zde recepty, recenze, cvičení a články na různá témata. Ať se vám u mě líbí...

čtvrtek 28. prosince 2017

Bikini Butt Lift Workout Program (time off)


Ač se mi vůbec nechce, ale stejně je vám to asi jasné, musím se přiznat, že aktuálně je program BBLWP z mé strany uložen k ledu. Ne že by mě nebavil, nebo bych byla tak nechutně líná, ale jak si asi vzpomínáte, tak v 6. týdnu programu mě začaly zlobit záda.

Bohužel problémy neustoupily a musela jsem si přiznat, že tělo říká NE! Takže jsem s velkým vnitřním bojem program odložila a vyměnila ho za rehabilitační cvičení, jógu, kolo a procházky.

Musím zde uvést, že mé problémy se zády nemají co dělat s tímto programem. Plotýnka mi vyskočila při cvičení, ale při jiném a není to poprvé, co jsem tenhle problém měla. Úplně mi v tom nepomáhá moje práce, při které sedím a bohužel se nevyhnu neustálé rotaci páteře v sedě. Srpen byl pro mne první pracovní měsíc a pro záda to byl očividně šok. Takže jsem se jim začala víc věnovat. Další problém byly též naše nekvalitní matrace.

Začátkem listopadu (4.11.2017) jsem chtěla najet na program znovu, ale po cca měsíční pauze v intenzivním cvičení (což BBLWP je) jsem se u cvičení trápila, nebavilo mě to a ještě jsem stále přemýšlela, jestli cvičím dostatečně opatrně a jestli si zase neublížím. Nemluvě o tom, že jsem se potom 3 dny nemohla hýbat. Výsledek jsem ani do progress trackeru neuvedla, protože mi bylo jasné, že na pokračování, kdy do toho skočím rovnýma nohama, to není.

Matrace jsme vyměnili a záda si libují. Problémy se zády se hodně zlepšily, stále pokračuji v rehabilitačních cvicích, procházkách a sem tam cvičím jógu. Protože mi ale už intenzivní cvičení chybí (a strašně mě deprimuje to odporné počasí venku), tak jsem se vrhla na Zuzčin program Upper Body & Abs Shred, kde nejsou záda tolik zatěžována (tedy zatím) a posiluje se i střed těla. Uvidíme, jak to půjde a poté bych ráda opět navázala na BBLWP v 7. týdnu, kde jsem program přerušila.

Zhodnocení 6 týdnů Bikini Butt Lift Workout Programu

První workout tohoto programu jsem odcvičila 19.6.2017 a jednotlivé zápisky najdete zde. Co napsat o tomhle programu? Nejdůležitější k napsání je to, že program mě v prvních čtyřech týdnech totálně pohltil a nadchl. Sice první týden hodně bolel, ale byla jsem odhodlaná a prostě program je skvěle poskládaný.

Velké plus je variabilní střídání intenzity a druhu cvičení. Jeden den si dáte brutálně do těla s Lifted Butt Series (vydatná a spíš časově náročnější série) a druhý den si "jen odpočinete" u jógy nebo Stratch & Tone (většinou kolem 15-20 minut). Ne vždy byla jóga a protahování zívačka. Některé mi daly taky pěkně zabrat. Lifted Butt Series se skládá z Time Challengů. Máte daný počet cviků, opakování a kolikrát máte celý seznam cviků opakovat. Pokud cvičíte poctivě, se zátěží a chcete opravdu odcvičit, co je dáno, tak se vám čas cvičení může vyšplhat až okolo 45 - 60 minut (!). Ale je to čistě na vás - klidně si dejte strop 30 minut a pak dál necvičte.

Výhodou programu je, že máte každý den dáno, co budete cvičit... Tedy nemusíte zdlouhavě vybírat workout, řešit na co máte náladu atd. Svým způsobem pohodlné a mě to vyhovovalo, protože na samotném výběru workoutu se dá zabít strašného času.

Zuzka Light

Nevýhodu vidím v délce programu - tedy 12 týdnů. Je mi jasné, že délka programu má nějaký smysl, ale já osobně jsem se v 5. a 6. týdnu programu přistihla, že bych si zacvičila něco jiného. Stylem jééé teď bych si dala workout se švihadlem a kéž by dnes byla ve workoutu dipstation či tak... Taky se teda přiznám, že tím, že mi zhubl zadek, boky a stehna, tak mi docela vylezlo břicho!!! Měla jsem čím dál víc touhu cvičit jinak zaměřené workouty - na břicho. O to víc jsem si tuhle touhu po změně vybavení atd. uvědomila v 6. týdnu, kdy jsem program odložila při odjezdu do ČR - byla jsem bez kettlebellu a cvičila jsem různě, co mě napadlo. V této době mi též vyjela plotýnka... Asi to tak prostě mělo být. Taky samozřejmě chápu, že to není Fat Loss Program, ale program na tvarování krásného zadku.

Ze začátku programu byly zprávy od Zuzky velmi nápomocné a motivující k tomu vydržet. Svým způsobem byly zprávy docela osobní, přišlo mi, jako by byly adresovány přímo mě. Postupem času síla zpráv nějak povolila a začalo se spíš jednat o shrnutí, co budeme cvičit a k cvičení potřebovat, případně, jestli už jsme workout cvičili... Já vím, jsme dospělí a jsme sami sobě koučem... Mě ty zprávy pomáhaly hodně a jejich intenzitu bych držela po celý program. Na druhou stranu si zase říkám, co tam pořád psát, že?

Jestli nastala nějaká změna, co se mé tělesné struktury týče? Ano, určitě. Rozhodně teda stále nemám zadek jako Zuzka Light a asi ani dlouho mít nebudu (možná nikdy), ale opravdu pěkně se mi zadek vytvaroval (přítel si též všiml), zhubly mi stehna a i boky. Boky jsou celkově moje nejproblémovější partie. Tím, že se hodně cvičilo s kettlebellem i činkama, tak mi zeštíhlely i paže a celkově se vytvarovaly. Výsledky by byly ještě lepší, kdybych si přísně hlídala jídelníček. Poslední workout jsem odcvičila  28.8.2017. Tedy 6. týden, 7. den. Tabulku s centimetry přikládám níže.

Bikini Butt Lift Workout Program - Moje proměna
Datum
Váha
Paže L
Paže P
Prsa
Pupík
Boky
Kyčle
Stehno L
Stehno P
Nad kol. L
Nad kol. P
28.06.
72,8 kg
30 cm
29,5 cm
98,5 cm
85,5 cm
108 cm
108,8 cm
65,5 cm
65 cm
42,5 cm
42,9 cm
15.11.
70,5 kg
26 cm
26,4 cm
96,8 cm
83 cm
103,8 cm
105,5 cm
62 cm
62 cm
40 cm
40,3 cm
ROZDÍL
- 2,3 kg
- 4 cm
-3,1 cm
-1,7 cm
-2,5 cm
-4,2 cm
3,3 cm
3,5 cm
3 cm
-2,5 cm
-2,6 cm

Může se vám zdát, že změny jsou malé a čím se tady vlastně "chlubím". Pro mě je tomu naopak. I když se věnuji zdravému životnímu stylu, cvičení a zdravému vaření hodně dlouho, tak jsem se poslední cca 2 roky potýkala se zdravotními i psychickými problémy a zhubnout se mi nedařilo vůbec žádným způsobem. Prostě i kdybych se na hlavu postavila, tak se hubnutí nedařilo. Tyhle centimetry jsou pro mě skvělou odměnou, protože jsem cvičila z nadšení, ne z povinnosti... Váhu popravdě nijak "neřeším", ale to, že mám dole za rok 2017 cca 4 kila, mě těší moc (jo já vím, no big deal). Důležitější je jak se člověk cítí a spíš jak se cítí v oblečení (což nic nemění na tom, že chci zpět svých 61 kg). 

Jak jste si asi všimly, tak data měření nejsou ze dne začátku programu a ani blízko konce. Opravdu jsem cvičila proto, že jsem chtěla. Vlastně ani fotky nemám... Nějak jsem to nehrotila. 

Program bych doporučila pro středně pokročilé a pokročilé. Myslím, že vyzkoušet si ho můžou i mírně pokročilý v případě, že si uleví na zátěži činek a kettlebellu, případně si cviky přizpůsobí/zjednoduší. Pokud chcete jako mírně pokročilý s tímhle programem začít, tak klidně začněte s váhou kettlebellu třeba 2 kg. Proč ne? Věnujte však pozornost správnému provedení cviků a poslouchejte svoje tělo. Mějte na paměti, že je to můj osobní názor! 

Pokud vás program zaujal, můžete začít klidně hned na stránkách ZGYM.

V případě, že jsem zde neuvedla něco, co vás zajímá,
 tak neváhejte napsat komentář, případně email.

Cvičení zdar!
Suzzie




0 komentářů:

Okomentovat

Těším se na vaše komentáře ať jsou jakékoliv... Nadarmo se neříká, že nejlepší je konstruktivní kritika, ale slova chvály si samozřejmě také přečtu ráda... Pokud se vám libí recept, pište, ať vím, že se ubírám správnou cestou... Potřebuji vaši zpětnou vazbu, abych věděla jakým směrem se ubírat dál... Děkuji

Používá technologii služby Blogger.

© Suzzie pro zdraví, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena