Blog vznikl jako projekt toho, co mě baví. Najdete zde recepty, recenze, cvičení a články na různá témata. Ať se vám u mě líbí...

středa 13. února 2019

Zeleninový Salát s Vejci



Tenhle perfektní recept vznikl kdysi dávno na koleji, kdy jsem ještě neměla o low carb stravování ani páru. Jaksi jsem neměla čas nakoupit, v lednici vyhrabala zbytky a prostě jsem zkusila ze zbytků napatlat večeři ve formě salátu. A překvapivě to fungovalo a z tohohle pokusu vznikl velmi chutný low carb salát.


Je to perfektní večeře a poslední dobou si tento salát dávám docela často. Mimochodem si musím dávat pozor, aby mi moji večerní porci partner nesnědl. Přitom je to úplně easy.

Nejlepší na salátu je to, že prostě většinu surovin najdete kdykoliv doma. Pokud se stravujete low carb, tak máte určitě lednici plnou zeleniny a určitě v ní nikdy nechybí zásoba vajec a sýrů. Takže co budeme potřebovat?


Na 1 porci budeme potřebovat:

2 Vejce uvařená na tvrdo (teplá)
1/2 Červené cibule (malé)
4 - 6 Cherry rajčátek
2 Ředkvičky
1/2 Papriky (menší kus)
1 Jarní cibulka (zelená část)
2 Lžíce strouhaného sýra
1-2 Lžíce kvalitní majonézy
Sůl a Pepř

Jako první si dejte do malého kastrůlku vařit dvě vejce a vařte 7 minut - aby byly na tvrdo, ale ne moc. Než se vám uvaří vajíčka, tak si nachystejte ostatní suroviny. Cibuli nakrájejte na slabé měsíčky, rajčata na čtvrtky, ředkvičky na čtvrtky a pak na silnější plátky. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a zelenou část jarní cibulky nakrájejte na kolečka. Veškerou zeleninu smíchejte dohromady, lehce osolte a opepřete. Přidejte lžíci majonézy a promíchejte. Následně přisypeme strouhaný sýr a znovu promícháme.




Jakmile se uvaří vajíčka, tak je ochladíme ve studené vodě a jakmile to půjde, tak oloupeme. Vejce rozkrojte na čtvrtky a pak nakrájejte na kostky (můžete použít i klasický strunový kráječ na vajíčka a rozkrojit na nudličky). Ještě teplé vejce ihned zamíchejte do salátu, případně ještě dosolte, nebo přidejte druhou lžíci majonézy. Pokud si říkáte, že dáte vejce studené, tak to, že se dává vejce teplé má svůj důvod. Je to prostě mnohem lepší! Vyzkoušeno, se studeným třeba z lednice to vůbec není ono.

Ano, odhadujete správně - toď vše.
Pokud nejíte striktně low carb, můžete si k salátu dát kousek pečiva.
Pokud hubnete, tak bych osobně pečivo večer vynechala.




Odhaduji, že se najdou lidé, co mají problém s tím, že v receptu je majonéza. Mno tak pokud myslíte, že je to tak strašný prohřešek, tak nahraďte majonézu smetanovým jogurtem. Ale říkám vám rovnou, není to ono. Zkoušela jsem to. Další věc je, že to nesmíte s majonézou přehnat. Salát má majonéza ochutit a zelenina nemá v majonéze plavat. To je velký rozdíl!

Hlavně rychle a chutně.
Opravdu máte do 15ti minut přichystáno.
Měla jsem období, že jsem nechtěla večeřet nic jiného...

Ať vám chutná!

Suzzie


0 komentářů:

Okomentovat

Těším se na vaše komentáře ať jsou jakékoliv... Nadarmo se neříká, že nejlepší je konstruktivní kritika, ale slova chvály si samozřejmě také přečtu ráda... Pokud se vám libí recept, pište, ať vím, že se ubírám správnou cestou... Potřebuji vaši zpětnou vazbu, abych věděla jakým směrem se ubírat dál... Děkuji

Používá technologii služby Blogger.

© Suzzie pro zdraví, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena